Bewoner in beeld: Ed Laros vrijwilliger bij Welzaam project Digitale Bruisplekken

Geschreven door Wiebke Scheltema

De in Delft geboren Ed Laros (68) woont sinds 2003 met zijn vrouw in De Meern. Zij hebben 2 kinderen die zelf inmiddels ook weer partners en kinderen hebben. Waar mogelijk probeert hij er voor hen te zijn. ‘Ik vind het fijn dat ik daar sinds mijn pensionering makkelijker dan vroeger de tijd voor kan maken’. Na de HBS is hij gaan werken als administratief medewerker en later als applicatiebeheerder bij gemeentes. Daarnaast had hij een softwarebedrijf. De kennis van de informatica heeft hij zichzelf aangeleerd met behulp van wat cursussen. Programmeren bleef al die tijd als een hobby voor hem voelen waardoor hij er nooit genoeg van kreeg. Naast zijn werk als computerprogrammeur had Ed nog een passie. Als onbetaalde hobby houdt hij ook van modeltreinen. En dat doet hij niet alleen thuis op zolder want hij is ook lid de lokale modeltreinenvereniging Railclub Utrecht. (Iets voor u of een bekende? Nieuwe deelnemers van alle leeftijden zijn van harte welkom! Zie voor meer informatie www.railclubutrecht.nl)

Vrijwilligerswerk doen dat verder gaat dan de eigen hobbyvereniging draaiende houden was tot voor kort nog nooit als optie bij hem opgekomen. Ten eerste had hij er simpelweg geen tijd voor. Maar het was ook nooit bij hem opgekomen hoe ontzettend leuk dit kon zijn. Toen hij zich aanmeldde als vrijwilliger voor het project Digitale Bruisplekken is er een wereld voor hem opengegaan:

‘Hier kan ik mijn hobby combineren met leuke contacten. Want die treintjes zijn fantastisch maar ze praten niet terug.’ Intussen praat hij er wel erg enthousiast over: ‘gisteren heb ik nog verlichting geïnstalleerd in het dak van het perron. Met van die kleine LED-lampjes.

Met diezelfde stralende passie werkt hij nu samen met anderen in een enthousiast vrijwilligersteam. ‘Ik kom als computerdocent en tijdens de inloopspreekuren in contact met steeds weer andere medewijkbewoners die ik anders nooit was tegengekomen’.

Tussen Ed en vrijwillig coördinator Marcel Vos klikt het opvallend goed. Zo goed dat zij nu veel coördinerende taken samen oppakken.

Wilt u als bewoner ook wel graag iemand die u verder kan helpen met uw vragen over het gebruik van uw computer of internet? U kunt elke week terecht op onze inloopspreekuren:

Eind dit jaar gaat Ed helaas elders in het land wonen. Mede daarom wil hij graag een oproep doen aan medebewoners van Vleuten-De Meern om zich in te gaan zetten voor het project Digitale Bruisplekken:

 

Wegens uitbreiding van ons aanbod zoeken wij nog meer vrijwilligers die één keer per week een inloopspreekuur of cursus willen willen helpen verzorgen in de buurt. Maar ook vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen bij de organisatie of eenmalige workshops aan kunnen bieden op digitaal gebied zijn zeer welkom. Wij stemmen ons aanbod graag af op uw behoefte als wijkbewoners. En vervolgens zetten wij ons in om zoveel mogelijk mensen die gebaat zijn bij meer digitale vaardigheden te bereiken met ons aanbod”, aldus Ed. Ben of ken jij iemand die zich net als Ed aangesproken voelt door dit project en leuk vrijwilligerswerk zoekt? Neem voor meer informatie contact op met sociaal makelaar Alfred van Putten via e-mail alfredvanputten@welzaamutrecht.nl of telefoonnummer 06-81317761.

Alfred van Putten

Alfred van Putten

sociaal makelaar bij Welzaam Vleuten- De Meern
06-81 31 77 61
alfredvanputten@welzaamutrecht.nl
Alfred van Putten

Laatste artikelen door Alfred van Putten (Alles bekijken)

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather