Bewoner in beeld: Gineke Sleeboom

 

Tekst en foto: Gerrie Koops

Gineke Sleeboom (65) zag Leidsche Rijn in de loop der jaren transformeren van Vinexwijk in de steigers tot een volwassen wijk waar mensen elkaar weten te vinden als ze elkaar nodig hebben. En waar dat nog niet lukt, wijst ze bewoners graag de weg als vrijwilliger van Wil. Ze is trots op de wijk. Niet voor niks is ze ambassadrice van ‘Het Leidsche Rijn Lied’, dat hét lied van de wijk moet worden.

Ze mag dan wel geboren en getogen zijn in Nijmegen, Gineke is hier helemaal ingeburgerd. 26 jaar woont ze nu in De Meern. “Ik ben vergroeid met deze omgeving.” En dat blijkt. Zo is ze actief in het Leidsche Rijn koor en werkt ze onder andere als vrijwilliger bij Azotod en Cultuur 19.

Gineke kent de activiteiten in de wijk op haar duimpje. Maar dat geldt niet voor iedereen. Om díe mensen te helpen, sloot Gineke zich aan als vrijwilliger bij Wil, de wegwijzer van Welzaam voor bewoners van Vleuten, de Meern en Haarzuilens. Ze draait regelmatig spreekuren.

Gineke: “Er is veel te doen voor jong en oud hier. Je moet alleen even de weg vinden. Ik leg dwarsverbandjes.” De vragen van bewoners lopen uiteen. “Zoekt iemand een breiclub? Dan attendeer ik bijvoorbeeld op het clubje dat bijeen komt in de Maximusbrouwerij. Wil iemand WMO aanvragen? Dan verwijs ik door naar het buurtteam dat uitlegt hoe dat werkt.”

Elke maandagavond repeteert ze met het Leidsche Rijn koor. Haar favoriete lied is haar op het lijf geschreven. Ze lobbyt ervoor dat het lied op scholen en door andere koren gerepeteerd wordt met als climax een optreden bij de opening van het nieuwe Leidsche Rijn Centrum en het Leidsche Rijn Festival. Gineke: “Het Leidsche Rijn lied is een ode aan de wijk die dit jaar 20 jaar bestaat. Het zou geweldig zijn als het voor het eind van dit jaar uitgeroepen is tot het volkslied van Leidsche Rijn.”

Zoekt u activiteiten in de regio of wilt u vrijwilliger worden? Bezoek www.wilinjebuurt.nl. Wilt u meer informatie over het Leidsche Rijn koor en/of bent u benieuwd naar het Leidsche Rijn lied? Ga naar www.leidscherijnkoor.nl.

Communicatie_PR

Communicatie_PR

medewerker communicatie bij Welzaam Vleuten-De Meern
pr.communicatie@welzaamutrecht.nl
030 30 20 676
Communicatie_PR

Laatste artikelen door Communicatie_PR (Alles bekijken)

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather