Bewoner in beeld: Xander Hoogendoorn

 

Auteur: Gerrie Koops
Foto: Gerrie Koops

Als het aan Xander Hoogendoorn (42) ligt wordt vrijdagavond voor singles in de regio een ouderwetse familyavond. Met het initiatief Ver1ig wil hij een netwerk bieden aan singles tussen de 30 en 50 jaar. En dat is hoognodig, volgens Xander: “Ik weet hoe het is om jarenlang alleen thuis te zitten, terwijl iedereen om je heen begint te settelen.”

Drie jaar geleden miste Xander een netwerk van fijne mensen. Hij was net 26 kilo afgevallen door actief sporten en zat lekker in zijn vel, toen hij hoorde dat hij een agressieve vorm van kanker had. Het nieuws sloeg in als een bom. De diagnose, narcose, antibiotica, preventieve chemo en daar bovenop de frustratie van het alleen zijn werd hem teveel. Hij miste een vriendin om lief en leed mee te delen. Dates liepen nooit uit op een goede match. Xander: “De moed zakte me in de schoenen. Ik was volledig murw geslagen, voelde me eenzaam en kwam weer aan”.

Een jaar later werd Xander deel van een fijne kerkgemeenschap in Utrecht. Ook ontmoette hij een aantal halfbroers en zussen van wie hij het bestaan niet wist. “Dat gaf mij energie. Ik ben weer gaan sporten en krabbelde erbovenop.”

Op dat moment besloot hij een initiatief te ontplooien voor andere singles. Xander wil singles met elkaar verbinden op een ontspannen manier. Nadrukkelijk zonder commerciëel belang of met als doel te daten. “Ik heb ervaren hoe fijn het is om aansluiting te vinden bij een groep mensen. Dat gun ik anderen ook.”

Een avond met typische gezinskenmerken. Dat is het doel van Xander. “Veel gezinnen hebben eens in de week gezinsavond. Op dat moment zitten veel singles achter de laptop te Netflixen of facebooken. Hier neemt iedereen wat eten mee. Dat brengen we bij elkaar en delen we. Hoe mooi zou het zijn als er vriendschappen ontstaan en mensen vanachter die computer komen en activiteiten met elkaar ondernemen?”

Ben jij tussen de 30 en 50 jaar, single en kom je uit Vleuten – De Meern of omgeving? Wil je meer informatie en/of aanmelden, dat kan via Ver1ig (www.ver1ig.nl) .

Communicatie_PR

Communicatie_PR

medewerker communicatie bij Welzaam Vleuten-De Meern
pr.communicatie@welzaamutrecht.nl
030 30 20 676
Communicatie_PR

Laatste artikelen door Communicatie_PR (Alles bekijken)

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather