Blog: Sociaal makelen: Jamie Uyvari

 

Het afgelopen half jaar heb ik -naast mijn baan in de kinderopvang- gewerkt als trainee sociaal makelaar bij Welzaam. Ik kende het welzijnswerk nog van vroeger, toen ik als stagiaire en vrijwilliger actief was bij onder andere de Kindervakantie3daagse in speeltuin De Balije en de Boink Kinderdisco in de Schakel. De afgelopen jaren is er veel veranderd in het welzijnswerk en ik wilde graag ontdekken wat het nieuwe sociaal makelen inhield en of het iets voor mij was. Ik heb vooral ontdekt dat het sociaal makelen nooit klaar is!

Ik heb het afgelopen half jaar gewerkt vanuit buurtspeeltuin de Balije. Behalve dat ik zorgde voor de openstelling, heb ik ook buurtbewoners ondersteund bij activiteiten. Zo heb ik samen met twee buurtbewoners een aantal dinsdagen leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen in de speeltuin. Maar ik heb me vooral bezig gehouden met het Halloweenfeest.

Al een paar jaar wordt in de speeltuin een groot Halloweenfeest georganiseerd, waar honderden kinderen en ouders op af komen. Ook dit jaar hebben buurtbewoners weer een geweldig Halloweenfeest georganiseerd. Ik heb ze hierbij ondersteund wanneer dat nodig was. Het was een groot succes: er waren wel 500 mensen. Het mooie is dat er dit jaar een groep buurtbewoners is ontstaan die het volgend zoveel mogelijk zelf gaan organiseren. Ze zijn nu al bezig met de eerste voorbereidingen!

Ook het openen van de speeltuin vond ik erg leuk. Laatst was er een groep jongens aan het spelen, toen er andere jongens binnenkwamen. De eerste groep vroeg meteen ┬┤willen jullie meedoen?┬┤ Dat vind ik zo leuk van deze plek: iedereen mag meedoen!

Ik heb geleerd dat je als sociaal makelaar keuzes moet maken, niet alles moet willen. Het was een mooie en leerzame ervaring!

Jamie Ujvari

Communicatie_PR

Communicatie_PR

medewerker communicatie bij Welzaam Vleuten-De Meern
pr.communicatie@welzaamutrecht.nl
030 30 20 676
Communicatie_PR

Laatste artikelen door Communicatie_PR (Alles bekijken)

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather