Digitale bruisplekken

Wilt u ook beter leren omgaan met de computer en internet?

De samenleving wordt steeds digitaler. Steeds meer zaken kunnen of moeten zelfs online geregeld worden. Denk aan bankzaken of het aanvragen van toeslagen. Daarnaast bieden digitale ontwikkelingen kansen, om bijvoorbeeld nieuwe mensen te leren kennen of gemakkelijker contact te houden met familieleden in het buitenland. Welzaam vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de digitale samenleving. Daarom organiseren we digitale bruisplekken in drie buurtcentra.

In buurtcentrum de Pijler, de Weide Wereld en de Schakel organiseert Welzaam samen met DigiWijs digitale bruisplekken. Een digitale bruisplek is een ontmoetingsplek in de buurt, waar bewoners tijdens het digitaal inloopspreekuur terecht kunnen met hun digitale vragen, vaardigheden kunnen oefenen en andere bewoners kunnen ontmoeten die hierbij kunnen helpen. Bewoners kunnen informatie krijgen over digitaal gerelateerde onderwerpen zoals ICT-vragen of mediaopvoeding en kunnen hulp krijgen bij het gebruik maken van het digitaal platform WijkConnect waar vraag en aanbod van professionals en bewoners samenkomen. Het inloopspreekuur wordt gerund door vrijwilligers.

Cursussen
Afhankelijk van de vragen die binnenkomen bij het digitale inloopspreekuur, organiseren Digiwijs en/of MiraMedia workshops. Denk hierbij aan onderwerpen als internetbeveiliging, maar ook een basisworkshop Ipad. Welzaam onderzoekt naar welke workshops behoefte is. Is er een onderwerp waar u graag een workshop over wilt volgen? Laat dit dan aan ons weten!

Vrijwilligers
Welzaam zoekt regelmatig vrijwilligers voor de digitale bruisplekken. Lees hier de vacatures.

Overzicht cursussen / workshops
De Pijler (Bovenpolder 80, de Meern)
START dinsdag 21 maart 2017 9.30 uur- 11.30 uur Beginners
START vrijdag 24 maart 2017 9.30 uur- 11.30 uur Gevorderden
START woensdag 22 maart 2017 10.00 uur- 12.00 uur Beginners
alle drie de cursussen zijn 8-weken reeks, kosten zijn 16,- met u-pas 14,-

De Schakel (Schoolstraat 11, Vleuten)
START dinsdag 28 maart 9.30 uur- 12.00 uur Gevorderden
START woensdag 29 maart 9:30-12:00 Beginners
10-weken reeks, kosten zijn 20,- en kunnen met u uw-pas betaald worden.

De Weide Wereld  (Teunisbloemlaan 50, Vleuten)
START donderdag 30 maart 2017 9.30 uur – 12.00uur Gevorderen
10-weken reeks, kosten zijn 20,- en kunnen met u uw-pas betaald worden.

Aanmelden
Heeft u belangstelling dan kunt u dit nu al aangeven via telefoonnummer 030-6620650 of via mailadres digitalebruisplek@gmail.com. 

Tijden digitaal inloopspreekuur
De Pijler: iedere donderdag 13:00-15:00
De Schakel: iedere maandag 10:00-12:00

Andere partijen
Ook de bibliotheek en de KBO organiseren regelmatig computercursussen. Klik op de organisatie voor meer informatie hierover.

Zowel bewoners als als actieve organisaties en initiatieven die op wat voor manier dan ook graag samen willen gaan werken kunnen hun belangstelling of suggesties doorgeven aan projectleider Wiebke Scheltema.
Wiebke Scheltema

Wiebke Scheltema

sociaal makelaar bij Welzaam Vleuten-De Meern
06-15 37 77 92
wiebkescheltema@welzaamutrecht.nl
Wiebke Scheltema

Laatste artikelen door Wiebke Scheltema (Alles bekijken)