Digitale bruisplekken

Wilt u ook beter leren omgaan met de computer en internet?

De samenleving wordt steeds digitaler. Steeds meer zaken kunnen of moeten zelfs online geregeld worden. Denk aan bankzaken of het aanvragen van toeslagen. Daarnaast bieden digitale ontwikkelingen kansen, om bijvoorbeeld nieuwe mensen te leren kennen of gemakkelijker contact te houden met familieleden in het buitenland. Welzaam vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de digitale samenleving. Daarom organiseren we digitale bruisplekken in drie buurtcentra.

In buurtcentrum de Pijler, de Weide Wereld en de Schakel organiseert Welzaam samen met DigiWijs digitale bruisplekken. Een digitale bruisplek is een ontmoetingsplek in de buurt, waar bewoners tijdens het digitaal inloopspreekuur terecht kunnen met hun digitale vragen, vaardigheden kunnen oefenen en andere bewoners kunnen ontmoeten die hierbij kunnen helpen. Bewoners kunnen informatie krijgen over digitaal gerelateerde onderwerpen zoals ICT-vragen of mediaopvoeding en kunnen hulp krijgen bij het gebruik maken van het digitaal platform WijkConnect waar vraag en aanbod van professionals en bewoners samenkomen. Het inloopspreekuur wordt gerund door vrijwilligers.

Cursussen en workshops
Afhankelijk van de vragen die binnenkomen bij het digitale inloopspreekuur, organiseren vrijwilligers met ondersteuning van Welzaam workshops en cursussen. Denk hierbij aan onderwerpen als internetbeveiliging, maar ook een basisworkshop Ipad. Welzaam onderzoekt naar welke workshops behoefte is. Is er een onderwerp waar u graag een workshop over wilt volgen? Laat dit dan aan ons weten!

Vrijwilligers
Welzaam zoekt regelmatig vrijwilligers voor de digitale bruisplekken. Lees hier de vacatures.

Schrijf u nu in voor computerles…

In 2017 bleken de computercursussen van de Digitale Bruisplekken een aanhoudend succes. Het aanbod werd bovendien uitgebreid met een cursus voor iPad/Tablet.

In januari begint weer een nieuwe serie computercursussen op diverse locaties in de wijk zowel voor beginners als voor gevorderden. Dus als u graag wilt deelnemen meldt u dan snel aan. De ervaring is dat de belangstelling groot is.

Hieronder vindt u de startdata genoemd voor de cursussen die elk bestaan uit 10 lessen.
Voor een serie van 10 lessen betaalt u € 23,50 incl. lesmateriaal.
Alle lessen zijn ‘s morgens van 9.30 tot 12.00 uur. U kunt ook met uw U-pas budget betalen.

De Pijler (Bovenpolder 80, De Meern)
woensdag 10 januari cursus voor beginners
dinsdag 9 januari cursus voor beginners
vrijdag 12 januari cursus voor gevorderden

De Schakel (Schoolstraat 11, Vleuten)

dinsdag 9 januari cursus iPad/Tablet

dinsdag 9 januari cursus voor gevorderden
woensdag 10 januari cursus voor beginners

De Weide Wereld (Teunisbloemlaan 50, Vleuten)
donderdag 11 januari cursus voor gevorderden

Wilt u meer informatie of zich aanmelden?
Dit kan via telefoonnummer 030-6620650, via e-mailadres digitalebruisplek@gmail.com

Geef bij aanmelding door welke locatie en tijd uw voorkeur heeft. De Digitale Bruisplek coördinatoren proberen hier dan zoveel mogelijk rekening mee te houden bij de indeling van de cursisten. Na aanmelding nemen zij zo spoedig mogelijk contact met u op.

…of loop eens binnen bij een inloopspreekuur:

De Schakel: (Schoolstraat 11, Vleuten): iedere maandag 10:00-12:00 uur
De Pijler (Bovenpolder 80, de Meern): iedere donderdag 13:00-15:00 uur
Weide Wereld: (Teunisbloemlaan 50, Vleuten): iedere vrijdag 14:00- 16:00 uur

In samenwerking met de bibliotheek organiseren we op donderdagochtend van 09:00-12:00 een computerinloop op de cultuurcampus.

Andere partijen
Ook de bibliotheek en de KBO organiseren regelmatig computercursussen. Klik op de organisatie voor meer informatie hierover.

Zowel bewoners als actieve organisaties en initiatieven die op wat voor manier dan ook samen willen werken, kunnen hun belangstelling of suggesties doorgeven aan sociaal makelaar Alfred van Putten.