Digitale bruisplekken

Wilt u ook beter leren omgaan met de computer en internet?

De samenleving wordt steeds digitaler. Steeds meer zaken kunnen of moeten zelfs online geregeld worden. Denk aan bankzaken of het aanvragen van toeslagen. Daarnaast bieden digitale ontwikkelingen kansen, om bijvoorbeeld nieuwe mensen te leren kennen of gemakkelijker contact te houden met familieleden in het buitenland. Welzaam vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de digitale samenleving. Daarom organiseren we digitale bruisplekken in drie buurtcentra.

In buurtcentrum de Pijler, de Weide Wereld en de Schakel organiseert Welzaam samen met DigiWijs digitale bruisplekken. Een digitale bruisplek is een ontmoetingsplek in de buurt, waar bewoners tijdens het digitaal inloopspreekuur terecht kunnen met hun digitale vragen, vaardigheden kunnen oefenen en andere bewoners kunnen ontmoeten die hierbij kunnen helpen. Bewoners kunnen informatie krijgen over digitaal gerelateerde onderwerpen zoals ICT-vragen of mediaopvoeding en kunnen hulp krijgen bij het gebruik maken van het digitaal platform WijkConnect waar vraag en aanbod van professionals en bewoners samenkomen. Het inloopspreekuur wordt gerund door vrijwilligers.

Cursussen en workshops
Afhankelijk van de vragen die binnenkomen bij het digitale inloopspreekuur, organiseren vrijwilligers met ondersteuning van Welzaam workshops en cursussen. Denk hierbij aan onderwerpen als internetbeveiliging, maar ook een basisworkshop Ipad. Welzaam onderzoekt naar welke workshops behoefte is. Is er een onderwerp waar u graag een workshop over wilt volgen? Laat dit dan aan ons weten!

Vrijwilligers
Welzaam zoekt regelmatig vrijwilligers voor de digitale bruisplekken. Lees hier de vacatures.

Schrijf u nu in voor computerles…
De computercursussen van de Digitale Bruisplekken zijn een aanhoudend succes. Het aanbod werd bovendien uitgebreid met een cursus voor iPad/Tablet. De laatste cursussen zijn in september gestart in buurtcentra De Pijler, De Schakel, De Weide Wereld en De Schalm. In januari 2019 zullen nieuwe cursussen beginnen. Houd deze website in de gaten voor de precieze tijden.

Voor een serie van 10 lessen betaalt u € 25,00 exclusief lesmateriaal. Ook is het mogelijk met uw U-pas te betalen.

Aanmelden kan via telefoonnummer 06-13108085, via e-mailadres digitalebruisplek@gmail.com of kom langs tijdens een inloopspreekuur van een Digitale Bruisplek:

Inloopspreekuren:
De Schakel (Schoolstraat 11, Vleuten) : iedere maandag 10-12 uur
Cultuurcampus Informatiecentrum (Burchtpoort 16, Vleuten) : iedere donderdag 9-12 uur
De Pijler (Bovenpolder 80, De Meern) : iedere donderdag 13-15 uur

Wilt u meer informatie of zich aanmelden?
Dit kan via telefoonnummer 06-13108085, via e-mailadres digitalebruisplek@gmail.com. Geef daarbij aan welke locatie en tijd uw voorkeur heeft. De Digitale Bruisplek coördinatoren proberen hier dan zoveel mogelijk rekening mee te houden bij de indeling van de cursisten. Na aanmelding nemen zij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Andere partijen
Ook de bibliotheek en de KBO organiseren regelmatig computercursussen. Klik op de organisatie voor meer informatie hierover.

Zowel bewoners als actieve organisaties en initiatieven die op wat voor manier dan ook samen willen werken, kunnen hun belangstelling of suggesties doorgeven aan sociaal makelaar Alfred van Putten.