Digitale bruisplekken

Wilt u ook beter leren omgaan met de computer en internet?

De samenleving wordt steeds digitaler. Steeds meer zaken kunnen of moeten zelfs online geregeld worden. Denk aan bankzaken of het aanvragen van toeslagen. Daarnaast bieden digitale ontwikkelingen kansen, om bijvoorbeeld nieuwe mensen te leren kennen of gemakkelijker contact te houden met familieleden in het buitenland. Welzaam vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de digitale samenleving. Daarom organiseren we digitale bruisplekken in drie buurtcentra.

In buurtcentrum de Pijler, de Weide Wereld en de Schakel organiseert Welzaam samen met DigiWijs digitale bruisplekken. Een digitale bruisplek is een ontmoetingsplek in de buurt, waar bewoners tijdens het digitaal inloopspreekuur terecht kunnen met hun digitale vragen, vaardigheden kunnen oefenen en andere bewoners kunnen ontmoeten die hierbij kunnen helpen. Bewoners kunnen informatie krijgen over digitaal gerelateerde onderwerpen zoals ICT-vragen of mediaopvoeding en kunnen hulp krijgen bij het gebruik maken van het digitaal platform WijkConnect waar vraag en aanbod van professionals en bewoners samenkomen. Het inloopspreekuur wordt gerund door vrijwilligers.

Tijden digitaal inloopspreekuur
De Pijler: iedere donderdag 13:00-15:00
De Schakel: iedere maandag 10:00-12:00
Weide Wereld: iedere vrijdag van 14:00- 16:00

Cursussen en workshops
Afhankelijk van de vragen die binnenkomen bij het digitale inloopspreekuur, organiseren vrijwilligers met ondersteuning van Welzaam workshops en cursussen. Denk hierbij aan onderwerpen als internetbeveiliging, maar ook een basisworkshop Ipad. Welzaam onderzoekt naar welke workshops behoefte is. Is er een onderwerp waar u graag een workshop over wilt volgen? Laat dit dan aan ons weten!

Vrijwilligers
Welzaam zoekt regelmatig vrijwilligers voor de digitale bruisplekken. Lees hier de vacatures.

Overzicht cursussen / workshops
De cursussen zijn eind maart begonnen. Deze zijn vol en inschrijven is niet meer mogelijk. In september zal een nieuwe cursusreeks starten.  

De Pijler (Bovenpolder 80, de Meern)
START dinsdag 21 maart 2017 9.30 uur- 11.30 uur Beginners
START vrijdag 24 maart 2017 9.30 uur- 11.30 uur Gevorderden
START woensdag 22 maart 2017 10.00 uur- 12.00 uur Beginners

De Schakel (Schoolstraat 11, Vleuten)
START dinsdag 28 maart 9.30 uur- 12.00 uur Gevorderden
START woensdag 29 maart 9:30-12:00 Beginners

De Weide Wereld  (Teunisbloemlaan 50, Vleuten)
START donderdag 30 maart 2017 9.30 uur – 12.00uur Gevorderen

Aanmelden
Heeft u belangstelling voor de cursussen die in september starten,, dan kunt u dit nu al aangeven via telefoonnummer 030-6620650 of via mailadres digitalebruisplek@gmail.com. 

Andere partijen
Ook de bibliotheek en de KBO organiseren regelmatig computercursussen. Klik op de organisatie voor meer informatie hierover.

Zowel bewoners als actieve organisaties en initiatieven die op wat voor manier dan ook samen willen werken, kunnen hun belangstelling of suggesties doorgeven aan projectleider Wiebke Scheltema.
Wiebke Scheltema

Wiebke Scheltema

sociaal makelaar bij Welzaam Vleuten-De Meern
06-51 37 77 92
wiebkescheltema@welzaamutrecht.nl
Wiebke Scheltema