Mede coördinator Klussendienst gezocht!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijwillige coördinatoren spelen een belangrijke rol binnen de 5 buren-hulpdiensten van Welzaam. Zij werken voor én met buurtbewoners uit Vleuten-De Meern met ondersteuning vanuit Welzaam.

Er is een vacature voor een mede coördinator bij de Klussendienst. 

Alle aanvragen voor de Klussendienst worden via de Telefoondienst van Welzaam (030-6773131) doorgemaild naar de coördinatoren. Zelfstandig wonende volwassenen uit de wijk Vleuten-De Meern kunnen bellen voor hulp bij klusjes, die zij zelf niet (meer) kunnen uitvoeren en waarvoor zij ook geen beroep kunnen doen op buren, familie of mantelzorgers. Het gaat om klussen van maximaal twee uur, die te klein zijn om een vakman voor in te huren, maar die wel gedaan moeten worden. In het afgelopen jaar waren er 169 klus-aanvragen.

Bij elke hulpvraag zoekt de coördinator iemand uit de vrijwilligersgroep, die de klus kan en wil gaan uitvoeren. Momenteel staan er 17 klussers op de vrijwilligerslijst. Hoe beter de coördinator de eigen vrijwilligersgroep kent, des te beter kan de juiste vrijwilliger bij de klusvraag gevonden worden. Daarvoor is een goed beeld nodig van persoonlijke voorkeuren en (klus)mogelijkheden van de verschillende mensen. Als er nieuwe vrijwilligers nodig zijn, dan voert de coördinator om die reden zelf het kennismakingsgesprek voordat iemand bij de dienst wordt ingeschreven. Goed contact houden met elkaar is ook daarna een punt van aandacht voor de coördinator.

Als een klusvraag niet helemaal duidelijk is, gaat de coördinator bij de wijkbewoner kijken om een goed beeld te krijgen of de vraag wel binnen de dienst past.

Wanneer er zich bijzonderheden voordoen bij een cliënt, zijn de coördinatoren het eerste aanspreekpunt voor de uitvoerende vrijwilligers van hun dienst en ook voor de cliënt.

Een van de sociaal makelaars van Welzaam is eindverantwoordelijk voor het goede verloop van de dienst en faciliteert en ondersteunt de coördinatoren en de andere vrijwilligers, zodat zij hun werk zo goed mogelijk kunnen doen.

Kandidaat-coördinator wordt uitgenodigd te reageren op deze vacature. Ook als u eerst meer wilt weten over deze verantwoordelijke vrijwilligers vacature, kunt u contact opnemen. Sociaal makelaar en huidige coördinator gaan graag in gesprek om meer informatie te geven en alle vragen te beantwoorden.

Reacties s.v.p. naar Jan Bloemkolk, sociaal makelaar, janbloemkolk@welzaamutrecht.nl  tel 06-5589 6770

Jan Bloemkolk

Jan Bloemkolk

sociaal makelaar bij Welzaam Vleuten- De Meern
06-55896770
janbloemkolk@welzaamutrecht.nl
Jan Bloemkolk
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather