Ik wil hulp van een bewoner

Zoekt u iemand om mee te wandelen?
Kunt u (tijdelijk) niet alleen boodschappen doen?
Heeft u een afspraak in het ziekenhuis, maar geen vervoer?

De Burenhulp-diensten van Welzaam bieden uitkomst!

In Vleuten – De Meern is een grote groep vrijwilligers actief die samen burenhulp-diensten voor wijkbewoners organiseren. De vrijwilligers worden ondersteund door vrijwillige coördinatoren, die op hun beurt worden bijgestaan door sociaal makelaars.

De diensten zijn voor iedereen die hulp nodig heeft, maar daarvoor geen beroep kan of wil doen op familie, buren of mantelzorger. Dit kan incidenteel zijn (zoals boodschappenhulp tijdens vakantie van familie) of voor langere tijd (wekelijks samen wandelen). De vrijwillige coördinatoren proberen altijd een goede match te maken tussen de bewoner met de ondersteuningsvraag en de vrijwilliger.

Algemene hulpdienst
Hand- en spandiensten of een gezelschapsbezoekje. Bijvoorbeeld samen een eindje wandelen of ondersteuning bij een doktersbezoek. Twijfelt u of deze dienst aansluit bij uw vraag? Overleg dan gerust telefonisch met ons.

 

Boodschappenhulpdienst
Een vrijwilliger doet samen met u de boodschappen of doet voor u de boodschappen. Eenmalig of voor een langere periode.

 

 

Vervoersdienst
Een vrijwilliger vervoert u binnen Vleuten-De Meern en nabije omgeving, bijvoorbeeld naar het ziekenhuis of familiebezoek. U betaalt de vrijwilliger een kleine onkostenvergoeding voor het gebruik van de auto.

 

Klussendienst
Voor alle klusjes en karweitjes in en om het huis die te klein zijn om een vakman voor in te huren. Bijvoorbeeld het snoeien van de heg of het vervangen van een lampje.

 

 

Administratie Thuis
Praktische hulp bij het ordenen van uw administratie en het invullen van eenvoudige formulieren. De hulp kan gelden voor korte of langere termijn.

 

 

Meer informatie en aanvragen:
wo@welzaamutrecht.nl
030-6773131 (ma t/m vr. van 09:00-11:00)

Deze telefoondienstvrijwilligers spelen uw vraag door naar de coördinator van de dienst en die neemt binnen 10 werkdagen contact met u op.

Sociaal makelaars halen de vraag op uit de wijk. Zo zorgen we dat het dienstenaanbod goed aansluit bij de wensen van de bewoners. De burenhulpdiensten zijn dus een dynamisch aanbod. Is er in uw wijk behoefte aan een nieuw soort burenhulpdienst? Neem dan contact op met een sociaal makelaar om de mogelijkheden te bespreken.

De diensten zoeken regelmatig nieuwe vrijwilligers. Heeft u interesse? Neem dan ook contact met ons op via bovenstaand telefoonnummer of emailadres.

Burenhulpdiensten Welzaam

Burenhulpdiensten Welzaam

030 - 677 31 31 (ma t/m vrij van 09:00-11:00)
wo@welzaamutrecht.nl
Burenhulpdiensten Welzaam