Ik wil iets doen voor of in mijn wijk

keuken vrijwilligerswerk welzaam vreedzaam

Welzaam vindt het belangrijk dat iedereen op zijn of haar eigen manier kan meedoen in de wijk. Wil je iets ondernemen, maar weet je nog niet wat of vind je het te spannend? Of wil je iets voor een ander in de buurt betekenen? Welzaam helpt je graag!

Wat is er te doen in de wijk?
In Vleuten- De Meern is veel te doen. Toch kan nog niet iedereen de juiste activiteit vinden. Wij helpen je graag op weg. Kom bijvoorbeeld eens langs in één van de buurtspeeltuinen of buurtcentra. Of kijk eens op wat voor manier we je nog meer kunnen helpen bij het zoeken van een passende activiteit in de wijk.

Ik wil me inzetten voor een ander in de wijk.
Wil je graag iets beteken voor anderen in de je wijk? Dat kan op veel verschillende manieren. Welzaam zoekt diverse vrijwilligers. Het matchpunt van de vrijwilligerscentrale in de cultuurcampus kan je helpen bij het zoeken naar vrijwilligerswerk. Zit hier niet bij wat je zoekt? Of zoek je iets op maat gemaakt, bijvoorbeeld omdat je een specifieke ervaring op wilt doen of omdat je een beperking hebt? Een sociaal makelaar denkt graag met je mee.

Ik heb een goed idee voor mijn wijk
Heb je een goed idee voor je wijk, maar weet je niet precies hoe je dat moet aanpakken? Of loop je ergens tegenaan bij het realiseren van je eigen buurtinitiatief? Sociaal makelaars helpen hierbij!