Ik wil ondersteuning bij mijn idee voor de wijk

Heb je een goed idee voor je wijk, maar loop je aan tegen vragen als:

  • Waar haal ik financiering vandaan?
  • Hoe kom ik in contact met andere mensen en organisaties om mee samen te werken?
  • Hoe weet ik of er behoefte is aan mijn plan?
  • Waar moet ik beginnen met mijn idee?
  • Hoe promoot ik mijn project?
  • Hoe maak ik van mijn initiatief een sociale onderneming?

Een sociaal makelaar helpt je bij al deze vragen en nog veel meer! Sociaal makelaars kennen de wijk goed, kennen de bestaande netwerken en hebben expertise op het gebied van onder andere projectmanagement, sociaal ondernemen, crowdfunding en andere financieringsmogelijkheden?

Wat kan een sociaal makelaar voor je betekenen?
Sociaal makelaars kunnen je op verschillende manieren helpen. We adviseren en ondersteunen graag allerlei maatschappelijke initiatieven, van klein tot groot. Het kan bijvoorbeeld gaan om een eenmalige buurtbarbecue of het opzetten van een stichting voor interculturele ontmoeting. We hebben hierbij een adviserende en ondersteunende rol: jij blijft eigenaar van je eigen initiatief. Er zijn geen kosten verbonden aan onze ondersteuning.

Adviesgesprek
De sociaal makelaar denkt met je mee, geeft adviezen over de haalbaarheid van je idee of helpt je weer verder op weg. Je kunt één of meerdere gesprekken voeren.

Coaching
Heb jij een buurtinitiatief, maar is er iets wat je moeilijk vindt? Bijvoorbeeld het pitchen van jouw idee voor een groep? Een sociaal makelaar kan je hierbij eenmalig of meerdere keren coachen.

Feedback op projectplan
Heb je al een projectplan geschreven, maar ben je hier nog niet helemaal zeker van? Een sociaal makelaar leest dit graag voor je en geeft je nuttige tips.

Verbinden en wegwijzen
Sociaal makelaars kennen de wijk en zijn goed op de hoogte van de sociale kaart. Ze kunnen je in contact brengen met de juiste organisaties en personen. Ook kennen ze de weg binnen de gemeente, zodat ze je met de juiste persoon in contact kunnen brengen.

Financiering en promotie
De sociaal makelaar kan je helpen bij het indienen van een aanvraag bij het initiatievenfonds, of je adviseren over fondsenwerving, sponsoring en crowdfunding. Ook op het gebied van promotie en PR kan de sociaal makelaar je helpen.

Locatie
Zoek jij een ruimte voor je maatschappelijk initiatief? De sociaal makelaar kan met je meedenken.

Sociaal ondernemen
Heb je een succesvol buurtinitiatief en wil je dit uitbouwen tot een sociale onderneming? De sociaal makelaar helpt je daarbij. Lees meer

Twijfel je of een sociaal makelaar kan helpen bij jouw initiatief? Neem dan contact met ons op!
info@welzaamutrecht.nl
030- 30 20 696