Kinderraad

Als onderdeel van de Vreedzame Wijk ondersteunt een sociaal makelaar jeugd de Vreedzame Kinderraden van de basisscholen en BSO´s. We leggen daarbij verbindingen met bewoners, organisaties en bedrijven in de buurt, zodat kinderen hun plannen ook echt (zelf) kunnen uitvoeren.

Een belangrijk onderdeel in de Vreedzame Wijk is participatie van kinderen. Kinderen hebben echte situaties nodig waarin ze ervaring kunnen opdoen. Zo krijgen kinderen een stem en leren ze om met die stem op een verantwoorde manier om te gaan. Welzaam wil er aan bijdragen dat de basisscholen en de wijk zo worden ingericht, dat kinderen de gelegenheid krijgen mee te doen in een democratische gemeenschap.

Een kinderraad wordt voor één jaar gekozen en bestaat uit leerlingen van de hogere groepen van de basisschool. Samen met andere kinderen, meesters, juffen en de sociaal makelaar maken ze samen plannen om de buurt nog prettiger te maken. Tijdens een stedelijk debat met alle kinderraden presenteren de kinderen hun plannen aan de wethouder.

In het schooljaar 2015/2016 realiseerde de kinderraad Vleuterweide een groen schoolplein voor hun school. Ook bezochten zij de Tweede Kamer.

Aster Blaauboer

Aster Blaauboer

sociaal makelaar bij Welzaam Vleuten- De Meern
06-81 31 86 32
asterblaauboer@welzaamutrecht.nl
Aster Blaauboer

Laatste artikelen door Aster Blaauboer (Alles bekijken)