Bespreekbaarheid, zichtbaarheid, veiligheid LHBT in Vleuten- De Meern.

Welzaam wil dat iedereen zich thuis voelt in de wijk, ongeacht zijn/haar leeftijd, achtergrond of seksuele geaardheid. Vanuit het beleid van de Regenboogagenda van de gemeente Utrecht werken wij sinds 2016 aan het vergroten van de bespreekbaarheid, de zichtbaarheid en veiligheid van LHBT in Vleuten- De Meern. LHBT staat voor Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel en Transgender.

Op 22 juni 2016 organiseerde Welzaam de kick-off, waarbij verschillende organisaties en buurtbewoners gezamenlijk keken welke behoeften en aandachtspunten er in de wijk leven en welke rol Welzaam hierbij kon spelen. Uit de kick-off bijeenkomst bleken twee dingen: mensen wilden meer zichtbaarheid en buurtbewoners wilden elkaar op ontspannen manier kunnen ontmoeten, bijvoorbeeld via een LHBT-diner.

Met ondersteuning van sociaal makelaar Sandra Willemsen is een bewonersgroep ontstaan, die gezamenlijk activiteiten organiseert. Inmiddels heeft de eerste LHBT-wandeling in het Maximapark plaatsgevonden en staan er nieuwe activiteiten gepland. Verder werken we door middel van posters, een regenboogtegel op winkelcentrum Vleuterweide en via diverse organisaties aan het vergroten van de zichtbaarheid van LHBT in de wijk.

Meedoen?
U bent van harte welkom om deel te nemen aan één van de LHBT-activiteiten die georganiseerd worden door de bewonersgroep. Op deze site vindt u regelmatig informatie over nieuwe activiteiten.

Wilt u onderdeel worden van de bewonersgroep of zelf iets organiseren op het gebied van LHBT?
Heeft u ideeën om de zichtbaarheid verder te vergroten?
Neem dan contact op met sociaal makelaar Sandra Willemsen

Sandra Willemsen

Sandra Willemsen

sociaal makelaar bij Welzaam Vleuten- De Meern
06-81317774
sandrawillemsen@welzaamutrecht.nl
Sandra Willemsen

Laatste artikelen door Sandra Willemsen (Alles bekijken)