Bespreekbaarheid, zichtbaarheid, veiligheid LHBT in Vleuten- De Meern.

Welzaam wil dat iedereen zich thuis voelt in de wijk, ongeacht zijn/haar leeftijd, achtergrond of seksuele geaardheid. In het project Buurtrijk jagen we dit aan door een platform te ontwikkelen van organisaties en wijkbewoners die zich inzetten voor thema’s als interculturaliteit en diversiteit. Vanuit het onderdeel  LHBT (Lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender) is met ondersteuning van sociaal makelaar Sandra Willemsen een bewonersgroep ontstaan, die gezamenlijk activiteiten organiseert. Verder werken we door middel van posters, een regenboogtegel op winkelcentrum Vleuterweide en via diverse organisaties aan het vergroten van de zichtbaarheid van LHBT in de wijk.

Op 22 juni 2016 organiseerde Welzaam de kick-off, waarbij verschillende organisaties en buurtbewoners gezamenlijk keken welke behoeften en aandachtspunten er in de wijk leven en welke rol Welzaam hierbij kon spelen. Uit de kick-off bijeenkomst bleken twee dingen: mensen wilden meer zichtbaarheid en buurtbewoners wilden elkaar op ontspannen manier kunnen ontmoeten, bijvoorbeeld via een LHBT-diner.

Met ondersteuning van sociaal makelaar Sandra Willemsen is een bewonersgroep ontstaan, die gezamenlijk activiteiten organiseert. Inmiddels heeft de eerste LHBT-wandeling in het Maximapark plaatsgevonden en staan er nieuwe activiteiten gepland. Verder werken we door middel van posters, een regenboogtegel op winkelcentrum Vleuterweide en via diverse organisaties aan het vergroten van de zichtbaarheid van LHBT in de wijk.

Meedoen?
U bent van harte welkom om deel te nemen aan één van de LHBT-activiteiten die georganiseerd worden door de bewonersgroep. Op deze site vindt u regelmatig informatie over nieuwe activiteiten.

Wilt u in contact komen met de bewonersgroep om uw netwerk te vergroten of zelf iets organiseren op het gebied van LHBT? Of wilt u een bijdrage leveren aan het thuisgevoel in de wijk via Buurtrijk? 
 
Neem dan contact op met sociaal makelaar Sandra Willemsen ( LHBT) of Nadoua Dahmane (Buurtrijk), via email nadouadahmane@welzaamutrecht.nl of bel 06-26042429. 
Sandra Willemsen

Sandra Willemsen

sociaal makelaar bij Welzaam Vleuten- De Meern
06-81317774
sandrawillemsen@welzaamutrecht.nl
Sandra Willemsen