Mag ik de speeltuin afhuren voor een kinderfeestje?

 

Met regelmaat vragen ouders mij of ze de speeltuin ( Speeltuin de Albatros en/of Speeltuin de Balije ), met name de binnenruimte, mogen afhuren om er het feestje van hun kind(eren) te vieren. Het antwoord daarop is nee, maar…

Natuurlijk mag je met je verjaardagsgasten tijdens reguliere openingstijden gewoon gezellig langskomen om te spelen net zoals andere kinderen/ ouders uit de buurt. Andere buurtbewoners blijven dan welkom. Want daar zit t ‘m in. De speeltuin is bedoeld om voor iedereen uit de buurt toegankelijk te zijn. Om er te spelen, andere buurtbewoners te ontmoeten of een buurtinitiatief te ontplooien. Privégebruik van de speeltuin past daar niet bij. Ook niet buiten die openingstijden. Daar zijn commerciële (horeca)gelegenheden voor.

De speeltuin kan wél tijdens en buiten reguliere openingstijden gebruikt worden voor activiteiten die ten goede komen aan de buurt en waar geen commercieel belang achter zit. Denk aan een vrijwilligersvergadering van een stichting die de jaarlijkse vakantieweek organiseert of een buurtvader die met een maandelijkse papacafé is begonnen. Ook kunnen professionele organisaties zoals Taal Doet Meer de ruimte gebruiken. Zij hebben vrijwillige taaldocenten die 2 ochtenden in de week Nederlandse taalles geven aan anderstalige buurtbewoners. Of het jongerenwerk van Stichting JoU met een huiskamerproject voor tieners in de avonduren.

Elke activiteit is uniek. De één voor de hele buurt, de ander voor een meer specifieke doelgroep. Afhankelijk van de aard maken we afspraken. Soms is dat een tegenprestatie. Zo heeft een groep bewoners van een bepaalde straat in Veldhuizen eens ´s avonds vergaderd in de Balije over een straatfeest. Daar heeft de rest van de buurt niet zo veel aan. In ruil daarvoor hebben zij zich vrijwillig ingezet bij de organisatie van een speeltuinzomerfeest waar de buurt wel weer wat aan heeft. Of kregen we van een van de basisscholen nieuwe schepjes en emmertjes omdat zij met alle klassen langs kwamen voor hun meesters en juffendag.

Kom je spelen met een grote groep? Het is handig om dat (vooraf) even door te geven aan de buurtbewoner of sociaal makelaar die die dag de speeltuin opent.
Zelf een buurtactiviteit organiseren? Loop gerust eens binnen of neem contact op met Aster Blaauboer, sociaal makelaar via asterblaauboer@welzaamutrecht.nl

Aster Blaauboer

Aster Blaauboer

sociaal makelaar bij Welzaam Vleuten- De Meern
06-81 31 86 32
asterblaauboer@welzaamutrecht.nl
Aster Blaauboer

Laatste artikelen door Aster Blaauboer (Alles bekijken)

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather