Make over lounge Weide Wereld!

Een aantal gebruikers van de Weide Wereld: Quidad El Yahyaoui (Wereldraad), Linda van Kesteren (Wereldkeuken), Ans Klunder (Mooi4nix), Nel Tuithof (Buromodo) en medewerkers van Welzaam Ank van Engelen (sociaal beheer Welzaam ) en Sandra Willemsen ( sociaal makelaar Welzaam) hebben het initiatief genomen om na te denken en tot actie te komen om de lounge van de Weide Wereld een make over te geven!

Wij denken met een aantal veranderingen toe te werken naar een gezellige ontmoetingsruimte waar je in een knusse omgeving anderen kunt ontmoeten, je even terug kunt trekken of samen een activiteit kunt doen en het gevoel hebt dat je welkom bent.
Het gaat om het gedeelte bij de bar en de spiegel. Er is door de gemeente een bedrag ter beschikking gesteld voor de make over. De ruimte zal daarna oa als huiskamer van de wijk functioneren.

We zijn gestart door de buurtbewoners, gebruikers en bezoekers te informeren en enthousiasmeren. Op een moodboard bij de centrale entree (hal) kon je zien wat onze ideeën waren en er was een sfeer impressie weergegeven. Vervolgens zijn we verder gaan brainstormen nav de ideeën om het geld zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Naar aanleiding hiervan zijn we in gesprek met diverse klussenaanbieders voor de bar, wanden en meubels. Ook zijn we op zoek naar inventaris met een bepaalde stijl. Het lijkt ons leuk om uniformiteit in houten tafels te hebben die zowel afzonderlijk als geschakeld voor eet-activiteiten te gebruiken zijn. Daarnaast denken we aan stoelen die allemaal uniek en verschillend zijn en een eigen karakter hebben.

Het idee is om een Wereldse huiskamer te creëren. Met steiger/sloophout, warme kleuren, afbeeldingen van de landen, culturen en wereldkaarten willen we een sfeer laten ontstaan waar iedereen zich welkom voelt en verantwoordelijk voelt voor haar of zijn omgeving. Een leestafel, mooie (hang)lampen, een bar met lampjes, beschilderde panelen met groene planten, canvasfoto’s, achter de bar een paneel met krijtverf waar de eetclubs hun menu op kunnen schrijven,
Het idee is om vanaf september te starten met de veranderingen en we hopen begin 2018 de klus geklaard te hebben.

De Weide Wereld maken we met elkaar!

Dit artikel verscheen in de vrijwilligersnieuwsbrief van oktober 2017. 

Communicatie_PR

Communicatie_PR

medewerker communicatie bij Welzaam Vleuten-De Meern
pr.communicatie@welzaamutrecht.nl
030 30 20 676
Communicatie_PR

Laatste artikelen door Communicatie_PR (Alles bekijken)

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather