Nieuwe computers en tablets Huiskamers De Meern

Welzaam heeft dankzij een financiële bijdrage van het Oranjefonds twee tablets en vier laptops kunnen aanschaffen voor de Huiskamers in De Meern. In buurtcentrum De Pijler en in sociaal-cultureel centrum De Schalm is een Huiskamer, waar talloze activiteiten gericht op ontmoeting worden georganiseerd. De tablets en laptops zorgen ervoor dat buurtbewoners nu met hun digitale vragen terecht kunnen in de Huiskamers.

Bij de vooral oudere bezoekersgroep van de Huiskamers is een groeiende behoefte aan digitale ondersteuning. Daarom is aansluiting gezocht bij een groep bewoners die al op andere plaatsen in onze wijk digitale bruisplekken hebben ingericht. Er is nu een zestal digitale vrijwilligers actief binnen de Huiskamers. Bovendien beschikt iedere huiskamer over een aantal altijd vrij toegankelijke publiekscomputers.

De vrijwilligers van de digitale bruisplekken organiseren cursussen over computers en tablets. Daarnaast organiseren ze wekelijks inloopspreekuren, waar bezoekers individueel vragen kunnen stellen over alles wat met computers, telefoons en tablets te maken heeft. Het inloopspreekuur in buurtcentrum De Pijler is iedere donderdag van 13-15. Na de zomervakantie start ook in De Schalm een inloopspreekuur.

Alfred van Putten

Alfred van Putten

sociaal makelaar bij Welzaam Vleuten- De Meern
06-81 31 77 61
alfredvanputten@welzaamutrecht.nl
Alfred van Putten

Laatste artikelen door Alfred van Putten (Alles bekijken)

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather