Sociaal makelen vanaf 2019

logo welzaam

In juli werd bekend dat de gemeente Utrecht het sociaal makelen vanaf januari 2019 gunt aan Dock. Dit betekent dat Welzaam als naam eind van dit jaar zal verdwijnen. Het sociaal makelen in Vleuten-De Meern gaat door. We werken samen met Dock aan een zo soepel mogelijke overgang, zodat bewoners en samenwerkingspartners zo min mogelijk merken. Dock en Welzaam vinden beide continuïteit van groot belang.

Bewoners kunnen met al hun ideeën voor de wijk en vragen om ondersteuning bij Welzaam terecht. Dat blijft gewoon doorgaan. De bewoners in de wijk staan voor Welzaam centraal. Daarom vinden we het belangrijk dat zij zo min mogelijk merken van een overgang en dat er voor hen weinig verandert. Daar maken we ons de komende maanden hard voor. We zijn intensief in gesprek met Dock om te zorgen voor een soepele overgang.

Ook onder Dock zal er één team zijn voor de wijk Vleuten-De Meern. Alle sociaal makelaars met een vast contract worden door Dock overgenomen. Het uitgangspunt is dat het huidige team van Welzaam zo veel mogelijk in de wijk blijft werken. Zo houden bewoners en partnerorganisaties hun vertrouwde gezichten in de wijk. Dit sluit niet uit dat wellicht individuele sociaal makelaars in overleg met Dock kiezen om te werken in een andere wijk.

We zijn ook in gesprek met Dock over voortzetting van ontwikkelingen die Welzaam de afgelopen zes jaar heeft ingezet, zoals Wil (wijkinformatievoorziening voor en door bewoners), het Presentoverleg, medebeheer en andere onderwerpen. Ook hiervoor geldt dat Welzaam en Dock beide streven naar continuïteit. Eventuele wijzigingen zullen pas in de loop van de tijd plaatsvinden. Dock heeft aangegeven dat de bewoner ook bij hen centraal staat en dat zij grote waarde hecht aan dingen in samenspraak aanpakken.

Dit artikel verscheen in de buurtverbinder (onze digitale nieuwsbrief) van oktober 2018.

Communicatie_PR

Communicatie_PR

medewerker communicatie bij Welzaam Vleuten-De Meern
pr.communicatie@welzaamutrecht.nl
030 30 20 676
Communicatie_PR

Laatste artikelen door Communicatie_PR (Alles bekijken)

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather