Tips van de sociaal makelaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sociaal makelen is verbinden in de buurt. Daarom noemt Welzaam zich de buurtverbinder. Samen met jou, andere buurtbewoners en organisaties bouwen we aan een wijk waar iedereen zich thuis voelt en op zijn/haar eigen manier kan meedoen. Sociaal makelaars ondersteunen bewonersactiviteiten, verbinden partijen, bouwen aan sociale netwerken en geven advies. Iedere maand geven we in deze column nuttige tips. Deze maand krijg je van ons tips online zichtbaarheid.  

Online zichtbaarheid via doorverwijzen

Afgelopen zomer hingen er op diverse plekken in de wijk zomerslingers bij buurtcentra, speeltuinen en andere ontmoetingsplekken. Dit waren waslijnen vol met folders van zomerse activiteiten. Organisaties konden op deze manier werken aan de zichtbaarheid van activiteiten die in de zomervakantie werden georganiseerd. Dat noemen we offline zichtbaarheid. Online zichtbaarheid, dus via de digitale weg zoals social media is tegenwoordig ook belangrijk. Hoe kun je nou je online zichtbaarheid vergroten en zorgen dat anderen naar jou doorverwijzen? Onderstaande tips helpen daarbij.

Tip 1: Heb je een sportieve activiteit? Meld deze dan aan op www.sportstad-utrecht.nl. Beweegmakelaars van Harten voor Sport kunnen dan stedelijk naar jou doorverwijzen.

Tip 2: Heb je vrijwilligersvacatures en wil je die nog zichtbaarder maken? Meld deze dan aan bij vcutrecht.nl. Op deze manier wordt die dan ook gelijk vindbaar op Wilinjebuurt.nl

Tip 3: Zoek je een maatje of wil je maatje worden? Wil je dit kwijt op een vraag- en aanbodsite?  Plaats het op het prikbord van wijkconnect.com en deel deze dan weer met een icoontje via Twitter en Facebook. Zo wordt je bereik drie keer zo groot.

Tip 4: Heb je een ruimte die je wilt verhuren of registeren voor anderen? Meld deze aan op www.makelpunt-utrecht/locaties-aanbieden.

Tip 5:   Medewerkers van buurtteams Utrecht verwijzen hun klanten ook door naar diverse activiteiten in de wijk. Zij maken veel gebruik van  Jekuntmeer.nl. Deze Utrechtse marktplaats wordt oa voor cursussen, dagbesteding, hulp bij schulden en op zoek naar betaald werk vaak gebruikt.

Contact

Wil je graag meer advies bij je online zichtbaarheid en doorverwijzen? Loop eens binnen bij een digitale bruisplek.  Hier zijn buurtbewoners actief die ontzettend handig zijn en graag helpen.  Neem contact met Welzaam op via: 030- 30 20 696 of kijk op http://www.welzaamutrecht.nl/bruisplek/ 

Deze column verscheen in VAR NWS van 2 november 2017. Iedere maand vind je in de VAR tips van de sociaal makelaar. Je kunt de columns ook teruglezen op deze website.

Communicatie_PR

Communicatie_PR

medewerker communicatie bij Welzaam Vleuten-De Meern
pr.communicatie@welzaamutrecht.nl
030 30 20 676
Communicatie_PR

Laatste artikelen door Communicatie_PR (Alles bekijken)

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather