Tips van de sociaal makelaar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sociaal makelen is verbinden in de buurt. Daarom noemen we ons de buurtverbinder. Samen met jou, andere buurtbewoners en organisaties bouwen we aan een wijk waar iedereen zich thuis voelt en op zijn/haar eigen manier kan meedoen. Sociaal makelaars ondersteunen bewonersactiviteiten, verbinden partijen, bouwen aan sociale netwerken en geven advies. Iedere maand geven we in deze column nuttige tips. Deze maand krijg je van ons vijf tips over hoe je actiever kunt worden.

Productief zijn.
Productief werken voelt fijn. Je krijgt je taken afgerond, voelt je meer tevreden over je dag en kunt stap voor stap je dromen realiseren. Soms is vrijwillige inzet of actief zijn in je buurt een handig middel om je dromen te realiseren. Sociaal makelaars kunnen je daarbij ondersteunen. Maar hoe werk je nou aan actiever worden? Volg onderstaande tips en je komt verder.

Tip 1: Maak een lijstje.
De dag beginnen met een lijstje met taken is heel goed. Dat zal je vast ook al wel doen. De truc is om niet te veel taken toe te voegen aan je lijst. Beperk je tot 3 hoofdtaken die je die dag beslist wilt doen. Dat dwingt je om na te denken over de prioriteiten. Je kunt beter minder taken opschrijven en ze allemaal wegwerken, dan een lange lijst slechts voor de helft afstrepen. Het gevoel van voltooiing is veel waard, dus vraag niet te veel van jezelf.  Een extra tip: maak je to do-lijst de dag ervoor. Dan slaap je beter. En werk de punten het liefst direct in de ochtend af.

Tip 2: Start actief.
Je hoeft niet actief te sporten ´s morgens als je daar geen zin in hebt. Niet iedereen wil om 7.00 uur in het zwembad liggen of rondjes lopen. Een wandeling van 10 minuten is eigenlijk al meer dan genoeg. Wat opstartoefeningen voor je lichaam leveren ook al meteen resultaat. Dan even een frisse douche na je korte inspanning en je bent er klaar voor!

Tip 3: Zorg voor een ochtendritueel.
Om ervoor te zorgen dat je productief blijft, dien je zoveel mogelijk routine te creëren aan het begin van de dag. Zorg voor een vast patroon en spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je altijd na een kopje koffie of thee stopt met je telefoon en aan je lijstje begint. Probeer ook alle dagen zoveel mogelijk aan dat opstartritueel vast te houden. Het zorgt ervoor dat je minder snel terugvalt in oud gedrag.

Tip 4:   Zorg voor ontspanning.
Misschien nog wel belangrijker dan op gang komen, is het weer afbouwen. Zorg voor genoeg momenten op de dag waarin je even stoom kunt afblazen.  Een wandelingetje, even met de benen omhoog: zorg ervoor dat je dit soort ontspanmomenten in je dag inbouwt. Je zult zien dat het verzetten van de aandacht je een stuk minder gestrest maakt en je dus weer veel productiever wordt.

Tip 5: Vergeet niet te genieten.
Actiever worden is leuker als je ervan kunt genieten. Het draait niet alleen om het eindresultaat, je kunt ook genieten van het bezig zijn  met….Maak de omgeving fijn voor jezelf, zet een kop thee, werk met lekkere muziek, beloof jezelf een fijne beloning wanneer je de taak hebt afgerond. Het wordt veel makkelijker om productief te werken als je niet vergeet om van dat moment te genieten.

Contact
Sociaal makelaars werken vanuit het principe: “Meedenken, Meedoen en loslaten¨. We helpen ontwikkelen, lopen even mee en werken er samen met jou naar toe dat je verder kunt en komt. Wil je weten wat een sociaal makelaar voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op! info@welzaamutrecht.nl of bel naar 030- 30 20 696

Communicatie_PR

Communicatie_PR

medewerker communicatie bij Welzaam Vleuten-De Meern
pr.communicatie@welzaamutrecht.nl
030 30 20 676
Communicatie_PR

Laatste artikelen door Communicatie_PR (Alles bekijken)

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather