Tips van de sociaal makelaar

 

Sociaal makelen is verbinden in de buurt. Daarom noemt Welzaam zich de buurtverbinder. Samen met jou, andere buurtbewoners en organisaties bouwen we aan een wijk waar iedereen zich thuis voelt en op zijn/haar eigen manier kan meedoen. Sociaal makelaars ondersteunen bewonersactiviteiten, verbinden partijen, bouwen aan sociale netwerken en geven advies. Iedere maand geven we in deze column nuttige tips. Deze maand krijg je van ons 5 tips over taal en digitale plekken in de wijk.

Taal en digitaal!
Voor veel mensen zijn de ontwikkelingen op digitaal gebied bijna niet bij te houden. Het vereist kennis, vaardigheden en interesse om mee te kunnen komen en dat is soms best lastig. Welzaam ondersteunt initiatieven op dit gebied en organiseert ism taal en digitale aanbieders plekken waar je terecht kunt met (hulp)vragen, cursusaanbod kunt volgen of door middel van ontmoeting je vaardigheden kunt verbeteren.

Tip 1: Wil je beter Nederlands leren lezen, schrijven of spreken? Iedere donderdagochtend is er tussen 10.00-12.00 uur een taalspreekuur in de CultuurCampus. Je kunt persoonlijk advies krijgen van de Wegwijzer over een taalcursus die bij jou past.
Je kunt een afspraak maken met de Wegwijzer of naar het spreekuur komen. Loop eens naar binnen bij de Bibliotheek Vleuterweide.

Tip 2: In buurtcentrum De Weide Wereld wordt wekelijks op donderdagochtend van 9.30-11.30 uur het Taalcafé gehouden. Het Taalcafé is een plek waar anderstalige Utrechters en Utrechtse taalvrijwilligers met elkaar in gesprek kunnen gaan. Het gaat om ontmoeten en spreken in de Nederlandse taal en deelname is gratis. Locatie: De Weide Wereld, Teunisbloemlaan 48 in Vleuten. Het taalcafé start weer op 30 augustus.

Tip 3: In samenwerking met Taal Doet Meer organiseert Welzaam taallessen voor migranten en expats. Deze taallessen zijn er voor nieuwkomers, maar ook voor mensen die al een tijd in Nederland zijn en beter Nederlands willen leren. Ze zijn speciaal bedoeld voor mensen met een laag inkomen, die NIET inburgeringsplichtig zijn. Wil je meer info mail dan naar info@taaldoetmeer.nl

Tip 4: In buurtcentrum de Pijler en de Schakel organiseert Welzaam samen met DigiWijs digitale bruisplekken. Een digitale bruisplek is een ontmoetingsplek in de buurt waar bewoners tijdens het digitaal inloopspreekuur terecht kunnen met hun digitale vragen, vaardigheden kunnen oefenen en andere bewoners kunnen ontmoeten die hierbij kunnen helpen.

Tip 5: De computercursussen van de Digitale Bruisplekken zijn de laatste jaren een enorm succes. Het aanbod werd bovendien uitgebreid met een cursus voor iPad/Tablet. In het najaar van 2018 worden er weer nieuwe cursussen georganiseerd in diverse buurtcentra. De cursus bestaat uit 10 lessen en je betaalt 23,50 inclusief lesmateriaal. Ook is het mogelijk met de U-pas te betalen. Wil je meer informatie over het inloopspreekuur of een cursus? Dit kan via telefoonnummer 030-6620650 of via digitalebruisplek@gmail.com.

Contact
Heb je een andere vraag? Neem contact op met Welzaam via telefoonnummer: 030 302 06 96 of email: info@welzaamutrecht.nl

Communicatie_PR

Communicatie_PR

medewerker communicatie bij Welzaam Vleuten-De Meern
pr.communicatie@welzaamutrecht.nl
030 30 20 676
Communicatie_PR

Laatste artikelen door Communicatie_PR (Alles bekijken)

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather