Tips van de sociaal makelaar!

 

Hoe vind je een maatje!
Iedereen vindt het fijn om samen leuke dingen te doen, te kletsen of er op een saaie zondag op uit te gaan. Deze dingen doe je vaak samen met bijvoorbeeld familie of vrienden of een maatje. Maar als familie niet in de buurt woont? Of als je pas iets hebt meegemaakt in je leven waardoor alles is veranderd? Of je hebt geen maatje maar wilt er wel één? Een maatje vinden gaat niet (altijd) vanzelf. Het is iets waar je hard aan moet werken. Heb je het eenmaal gevonden dan is het ook iets dat je moet onderhouden. Maar om te beginnen, hoe vind je nou een maatje? In jouw wijk zijn er mensen die je daarbij kunnen helpen, bijvoorbeeld een sociaal makelaar van Welzaam.

Wat is een sociaal makelaar?
Sociaal makelaars helpen jou en andere buurtbewoners in de wijk. In samenwerking met organisaties uit de buurt zetten zij zich in voor het creëren van een fijne omgeving waar je je thuis voelt en op je eigen manier kunt meedoen.

Wat kan een sociaal makelaar doen?
Sociaal makelaars geven je raad over veel zaken. Ze geven je advies of brengen jou in verbinding met een andere organisatie. Belangrijk is dat je zelf kunt werken aan het mogelijk maken van jouw wensen. Iedere maand geven we in deze column nuttige tips. Deze maand krijg je van ons vijf tips over het vinden van een maatje.

Tip 1: Kom naar het Vraag en Aanbodcafe! Zoek jij een maatje om samen mee naar de film te gaan, te sporten, een wandeling maken of wil je samen naar de stad? In de wijk wordt op diverse plekken een Vraag en Aanbodcafe georganiseerd. Er zijn verschillende sociale organisaties bij betrokken die jou verder helpen. Kijk eens op de Facebookpagina Vraag en Aanbodcafé.

Tip 2: Eet mee bij de diverse sociale eettafels in de wijk. Eten verbindt; het is lekker en je kunt gezellig kletsen aan tafel. Door de mensen te leren kennen kom je erachter waar gezamenlijke interesses liggen. En je leert nieuwe mensen kennen waar je mee kunt afspreken.Sociale Eettafels.

Tip 3: Handje helpen is een organisatie die veel met maatjes werkt. Je kunt je wens daar aangeven, maar ook als je maatje wilt worden op het gebied van mantelzorg, een maatje voor iemand met niet aangeboren hersenletsel of een netwerkmaatje kun je bij deze organisatie terecht. Kijk eens op Handje Helpen.

Tip 4: Word maatje bij de vrijwilligerscentrale. Als maatje word je een-op-een gekoppeld aan iemand die op bepaalde punten in het leven even een coach, mentor of maatje nodig heeft. Bijvoorbeeld een luisterend oor of iemand om samen mee te sporten. Of misschien wil je hulp bij het onder de knie krijgen van de Nederlandse taal. Een leuke en flexibele manier om je vrijwillig in te zetten dus! Maatje in Utrecht

Tip 5: Plaats een prikbordbericht op Wijkconnect in jouw eigen wijk. Op Wijkconnect vind je informatie van organisaties in jouw wijk en zie je de agenda met leuke activiteiten. Ook kun je zelf een bericht aanmaken met jouw wens voor een maatje. Of bekijk de prikbordberichten in jouw wijk en misschien zit er al wel een maatje tussen.

Wil je meer weten?
Neem dan contact met ons op! info@welzaamutrecht.nl of bel naar 030- 30 20 696

Communicatie_PR

Communicatie_PR

medewerker communicatie bij Welzaam Vleuten-De Meern
pr.communicatie@welzaamutrecht.nl
030 30 20 676
Communicatie_PR

Laatste artikelen door Communicatie_PR (Alles bekijken)

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather