Training Vreedzaam voor gastheer/vrouw buurtcentra

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste gastheer/gastvrouw van een van onze buurtcentra,

Graag nodigen we de gastheren/vrouwen van onze buurtcentra uit om deel te nemen aan een training vreedzame wijk. Als gastheer/gastvrouw vervul je een belangrijke functie in onze buurtcentra en wij zijn erg blij met je. Je bent het vaste gezicht van onze centra, vindt het fijn om een buurtcentrum goed te laten draaien zodat iedereen zich er fijn en veilig voelt. Je bent er voor jong en oud en komt veel in contact met al deze mensen. Je ziet en signaleert veel, maakt veel praatjes met mensen en je zult ook wel eens mensen verder helpen als ze speciale vragen hebben. Je krijgt diverse leeftijdsgroepen binnen en zorgt  dat alles in goede orde verloopt. Dat jong en oud goed samen gaan, dat vragen beantwoord worden en dat er een positieve sfeer wordt uitgestraald en dat iedereen mag zijn wie hij of zij wilt zijn.

Vreedzame Wijk
Vleuten-De Meern is een vreedzame wijk, Welzaam is een vreedzaam getrainde organisatie. En omdat je zulke belangrijke rollen vervult in de buurtcentra vinden we het belangrijk dat je leert wat het vreedzame werken in de wijk inhoudt. Zodat je naast alles wat je allemaal al doet daar nog bewuster mee kunt handelen. Zie het als een basisvoorziening zoals ehbo en sociale hygiëne: iets wat je nodig hebt om goed te kunnen werken. In de sociale omgang met elkaar is het ook belangrijk dat we dit allemaal op dezelfde manier doen en uitstralen. Het is een training. Je zult zien dat je al veel zo handelt, omdat je het nou eenmaal fijn vindt om op een sociale plek je werk te doen. Het is dus geen cursus waar je allemaal nieuwe dingen moet leren. Aan het eind ontvang je een certificaat waarmee je laat zien dat je het vreedzame werken in de wijk laat zien en uitstraalt.  Wij willen graag jouw talent in het buurtcentrum nog verder uitbouwen en investeren.

In oktober/november zal een training starten voor gastheren/gastvrouwen van buurtcentrum de Schakel en er zijn nog enkele plekken over voor deelnemers die werkzaam zijn op andere buurtcentra. Meer informatie of opgeven kan bij Sandra Willemsen. Zie contactgegevens hieronder. 

dit artikel verscheen in de vrijwilligersnieuwsbrief van september 2018

Sandra Willemsen

Sandra Willemsen

sociaal makelaar bij Welzaam Vleuten- De Meern
06-81317774
sandrawillemsen@welzaamutrecht.nl
Sandra Willemsen
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather