Verzelfstandiging speeltuinen

Vleuten-De Meern heeft twee buurtspeeltuinen: De Albatros in Vleuterweide en De Balije in Veldhuizen/De Meern. Op dit moment zorgen sociaal makelaars van Welzaam samen met vrijwilligers en buurtbewoners voor het sociaal beheer en een veilige en goede sfeer. Vanaf 1 januari neemt bewonersorganisatie Stichting Union Breed (SUB) deze verantwoordelijkheid over en zullen beide speeltuinen verzelfstandigen. SUB is al op veel plekken actief in de wijk. 

Het is het beleid van de gemeente Utrecht om bewoners meer eigenaarschap te geven over speeltuinen in hun eigen wijk. Daarom heeft Welzaam de afgelopen jaren gezocht naar bewoners die de speeltuin willen verzelfstandigen. SUB wil die rol op zich nemen. SUB is al jaren betrokken bij allerlei activiteiten in de buurt en bij het medebeheer in de buurtcentra.

SUB heeft al een team van 18 vrijwilligers, die op dit moment worden ingewerkt op de speeltuinen. Daarnaast zal SUB twee betaalde pedagogische medewerkers aannemen. Sociaal makelaars zullen ook in het komende jaar nog regelmatig te vinden zijn in de speeltuinen.

Wil je hier meer over weten? Stel je vragen aan sociaal makelaars Saida Marouf of Aster Blaauboer

Dit artikel verscheen in de vrijwilligersnieuwsbrief van september 2018

Aster Blaauboer

Aster Blaauboer

sociaal makelaar bij Welzaam Vleuten- De Meern
06-81 31 86 32
asterblaauboer@welzaamutrecht.nl
Aster Blaauboer

Laatste artikelen door Aster Blaauboer (Alles bekijken)

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather