Wil in je buurt: Bouchra

Wil wijst de weg in Vleuten, de Meern en Haarzuilens. Wil weet waar wat te doen is, waar je terecht kunt als je actief wilt worden of nieuwe mensen wilt ontmoeten. Wil is er voor al je vragen over de buurt. Je kunt Wil mailen, bellen, een afspraak maken of persoonlijk in gesprek gaan. Buurtgenoten, en waar nodig professionals helpen je verder. Deze keer maken we kennis met een van de mensen achter Wil, Bouchra uit Veldhuizen. Heb je een vraag? Wil is vanaf dinsdag 5 september iedere dinsdagochtend van 10 tot 12 uur in De Pijler. Je bent hier van harte welkom. Wil is ook iedere donderdag tussen 10 en 12 uur in de CultuurCampus! Meer weten? Kijk op de website www.wilinjebuurt.nl.

Wie is Bouchra?

“Ik ben een geboren Utrechter en woon inmiddels 3 jaar in de wijk Veldhuizen in De Meern. Ik maak makkelijk contact met anderen, ben sociaal voelend en heb naast betaald werk altijd vrijwilligerswerk gedaan. Ik werk voor een welzijnsorganisatie. Daar heb ik verschillende taken op het gebied van mantelzorg en informele zorg.¨

Wat is je favoriete plek in de buurt?

Ja, gek eigenlijk om te zeggen, maar mijn eigen voortuin. Tweemaal per dag drink ik er koffie met buren die komen aanwaaien. Het is altijd heel gezellig. Door Wil leer ik De Pijler steeds beter kennen, de mensen en wat daar allemaal te doen is. Ik wil iedereen daarom graag uitnodigen voor de feestelijke opening van Wil in buurtcentrum De Pijler op 5 september 10 uur.

Waar was je naar op zoek?

Ik ben oriënterend op zoek naar bepaalde veranderingen en kijk op verschillende plekken rond om uit te proberen wat bij mij past, waar ik mijn sociale capaciteiten in kwijt kan, wat mij voldoening geeft, en waar ik mij als actieve buurtbewoner in kan zetten voor de buurt/wijk. Ik ging samen met een kennisje op zoek naar iets actiefs in de buurt.

Hoe heb je Wil gevonden?

Ik belde Wil in de CultuurCampus en maakte vervolgens een afspraak in buurtcentrum De Pijler voor een kennismakingsgesprek met projectleider Wilma. Zij vertelde mij inhoudelijk over het project en over wat er allemaal nog gedaan moest worden, zoals het starten van een inloop in op verschillende locaties, onder meer in De Pijler. Dit sloot perfect aan bij wat ik zocht. Op dit moment volg ik een training, samen met buurtgenoten, vrijwilligers en professionals in De Pijler zodat we weten wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Wat doet Wil in De Pijler?

Buurtgenoot Inder en ik zijn vanaf 5 september iedere dinsdagochtend van 10 tot 12 uur in De Pijler. Wij zitten dan klaar in de huiskamer met koffie van Greet voor alle mogelijke vragen. We vertellen ook wat er mogelijk is in De Meern. Er ligt een informatiemap klaar met alles wat er te doen is en we helpen buurtbewoners graag verder, ook op internet. Vragen? Bel 030-677 3131 (iedere werkdag van 9-11 uur). Kijk op www.wilinjebuurt.nl, facebook en twitter. En kom op 5 september 10:00 uur naar de feestelijke opening van Wil in De Pijler, Bovenpolder 80 in De Meern.

Deze column verscheen in VAR NWS van 28 augustus 2017. Iedere maand vertellen bewoners over hun ontmoeting met Wil. Je kunt de columns ook teruglezen op deze website.

Communicatie_PR

Communicatie_PR

medewerker communicatie bij Welzaam Vleuten-De Meern
pr.communicatie@welzaamutrecht.nl
030 30 20 676
Communicatie_PR

Laatste artikelen door Communicatie_PR (Alles bekijken)

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather