Wil in je buurt: vrijwilligerswerk

In Vleuten-De Meern wonen veel mensen die zich inzetten voor de buurt en hun buren. De verschillende initiatieven en netwerken zijn echter niet altijd even goed te vinden. Wil (Wijk informatie lijnen) helpt bewoners de weg in de wijk te (leren) vinden. Iedere maand vertelt Wil in deze column over een vraag die gesteld is.

Welke vraag kwam er deze maand binnen?
Een nieuwe bewoner van Vleuten-De Meern wil graag ‘iets’ doen in of voor de wijk. Zo wil hij nieuwe mensen leren kennen. Hij vroeg zich af waar hij vrijwilligerswerk kan doen in Vleuten-De Meern en hoe je daarnaar zoekt.

Wat kun je doen als je actief wilt zijn in je buurt?
Heel veel! Van eenmalig tot regelmatig; van klussen doen tot anderen gezelschap houden; met mensen of liever achter de computer, als taalmaatje, werken in de natuur of met dieren, bij festivals of als gastheer/vrouw in het buurthuis. Ook bij Welzaam en bij Wil kun je je vrijwillig inzetten.  

Waar vind je vrijwilligerswerk?
Op de website van de Vrijwilligerscentrale (www.vcutrecht.nl) kun je op allerlei manieren zoeken. In de wijk Vleuten-De Meern vind je veel mogelijkheden! Ben je jong en zoek je flexibel vrijwilligerswerk? Kijk dan ook op nlcares.nl/utrecht. Let op, er zijn speciale regels voor het doen van vrijwilligerswerk met een uitkering. Je kunt bij het UWV navragen of het vrijwilligerswerk dat jij wilt doen, goedgekeurd is.

Vrijwilligerswerk, voor anderen en voor jezelf.
Vrijwilligerswerk kun je doen om diverse redenen: voor sociale contacten, om (werk)ervaring op te doen, uit te proberen welk type werk bij je past, structuur in de dag, je tijd zinvol besteden of je baankansen te vergroten. Met vrijwilligerswerk kun je je talenten inzetten én nieuwe kennis opdoen en vaardigheden leren met workshops. De vrijwilligerscentrale biedt vrijwilligers diverse (gratis) workshops en trainingen. Zie hiervoor ook www.vcutrecht.nl.

Ik weet niet precies wat ik wil. Wie kan mij helpen zoeken?
Elke woensdag van 14:00 tot 16:00 is er iemand aanwezig in de Cultuurcampus die jou graag verder helpt met het vinden van vrijwilligerswerk. Of kom 18 oktober van 10.30 tot 12.30 uur naar de activeringsdag op de Cultuurcampus Vleuterweide, georganiseerd door het Buurtteam Vleuten. Wil is daar ook aanwezig.   

Heeft u een andere vraag aan Wil?
Wil is iedere donderdag van 10-12 uur in de Cultuurcampus, Burchtpoort 16, Vleuterweide en elke dinsdag van 10-12 uur in De Pijler, Molenpolder 80, De Meern. Je kunt ook bellen, dagelijks van 09:00-11:00 op 030 677 31 31 of mailen naar info@wilinjebuurt.nl. Of kijk eens op www.wilinjebuurt.nl

Communicatie_PR

Communicatie_PR

medewerker communicatie bij Welzaam Vleuten-De Meern
pr.communicatie@welzaamutrecht.nl
030 30 20 676
Communicatie_PR

Laatste artikelen door Communicatie_PR (Alles bekijken)

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather