Wil in je buurt

Van en voor bewoners en professionals

Wil kent de wijk. Wil weet waar je terecht kunt wanneer je nieuwe mensen wilt ontmoeten, waar je mee kunt doen aan leuke activiteiten en welke mensen in de buurt je verder kunnen helpen als je ergens naar op zoek bent. Wil zoekt met je mee naar het antwoord op je vraag. Meer weten? Kijk op www.wilinjebuurt.nl.

Vleuten-De Meern is een levendige wijk waar veel activiteiten plaatsvinden. Bewoners zijn actief en organiseren van alles. Er wonen veel mensen die bereid zijn zich in te zetten voor de buurt. Er zijn verschillende netwerken en ´sociale kaarten´, ook van professionals die in de wijk werken, die allemaal een stukje van de wijk in beeld hebben. Het is niet altijd gemakkelijk te vinden wat je nodig hebt, en wat er mogelijk is als je bijvoorbeeld nieuwe contacten of activiteiten in de buurt zoekt. Om de informatie te bundelen en voor bewoners beter vindbaar te maken is Wil in het leven geroepen: Wijk informatie Lijnen.

Welke vragen krijgt Wil zoal?

Actieve buurtbewoners

Binnen Wil zetten buurtbewoners zich in om hun buurtgenoten verder te helpen, te informeren over wat er mogelijk is in de wijk. Iedereen kan zijn of haar vraag stellen; een buurt-dorpsgenoot helpt bij vinden van een antwoord in samenwerking met partners in de wijk. Wil legt verbindingen in de wijk en is het verzamelpunt van kennis en informatie over de wijk. Ook koppelt Wil mensen met een hulpvraag aan buurtbewoners die iets willen betekenen.

Buurtgenoten?
Nieuwsgierig naar verhalen van buurtgenoten? Lees ervaringen van buurt/dorpsgenoten in de Columns die eerder in de Var verschenen.

Meedoen?
Wil je meedoen met Wil? Bekijk de vacatures voor bewoners die actief willen worden in Wil.

Wil in je buurt

Wil je kennismaken met Wil? Kijk in de agenda van Wil waar je Wil kunt ontmoeten.
Wil is iedere dinsdagochtend tussen 10 en 12 uur in Buurtcentrum De Pijler in Veldhuizen.
Wil is iedere donderdagochtend tussen 10 en 12 uur in de CultuurCampus in Vleuterweide.
Op verschillende locaties liggen wijk informatiemappen met wat er te doen is.

Vragen?
Je kunt Wil iedere werkdag tussen 9 en 11 uur bellen of mailen naar  info@wilinjebuurt.nl..
Zomersluiting Cultuurcampus: Van 14 juli tot 27 augustus zijn de informatiebalie, het vrijwilligers matchpunt, de computerinloop en de Wilinloop gesloten.

Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de Wil nieuwsbrief!

Meedoen?
Meedenken of meedoen met Wil in je buurt? Bekijk de vacatures en neem contact op met jannekevandermeulen@welzaamutrecht.nl voor een nadere kennismaking!

Wil wordt mogelijk gemaakt door Welzaam in samenwerking met actieve bewoners, Buurtteams, NIZU (Netwerk Informele Zorg Utrecht) en vele anderen: Handje helpen, Stichting Al Amal, U-Centraal en Vrijwilligerscentrale Utrecht.

Janneke van der Meulen

Janneke van der Meulen

sociaal makelaar bij Welzaam Vleuten- De Meern
06 23 63 22 17
jannekevandermeulen@welzaamutrecht.nl
Janneke van der Meulen

Laatste artikelen door Janneke van der Meulen (Alles bekijken)